Huh een nieuwe naam??

Ja je leest het goed!

Sinds het oliebollentoernooi hebben we een nieuwe naam. Vanaf nu heten we “de Schaakvrienden”. Dit is de uitkomst van de prijsvraag die was uitgeschreven ter ere van het 30 jarig bestaan van onze schaakclub.

Inmiddels zijn we ook al weer een speelronde verder met de scholen competitie en hebben we het ABKS in het vooruitzicht, waar we met een mooi aantal schakers aanwezig zullen zijn.

2019 en toch nog oliebollen

Allereerst wensen we onze bezoekers een gelukkig 2019.
Hoewel de meeste oliebollen al op zijn, zal as maandag het oliebollen toernooi worden gehouden. Op deze avond zal ook de stand van de interne competitie tot dit moment worden bekent gemaakt. Spannend! Wie is de beste van zijn groep, wie is de beste van alle competitiespelers?

De schakers die de afgelopen periode hun examen hebben gehaald zullen ook op deze avond hun diploma ontvangen.

Na het oliebollen toernooi zullen ook de nieuwe instromers in de competitie meespelen.

Allemaal veel succes

Scholen competitie

De scholencompetitie is inmiddels weer gestart, dit jaar met maar liefst 32 teams!!
Vorige week hebben onze pupillen de eerste rondes voor de scholen competitie gespeeld. Het resultaat is een gedeelde 5e plaats. Onze aspiranten teams zullen morgen het spits afbijten met de eerste voorrondes. We hopen op een sportieve strijd met een mooi resultaat. Schakers succes!!

Info over de scholen competitie is ook te vinden op http://www.vcsc.nl/

Standen later / afmelden

Publicatie standen
Zoals jullie hebben gemerkt zijn de standen dit keer later op de site gekomen. Dit is gedaan, zodat de schakers zelf eerst de standen kunnen zien op de schaakavond voordat een broer / zus / papa / mama enzovoort ze op internet kunnen zien. Dit houdt het lekker spannend. In het vervolg zal het dus zo zijn dat de standen eerst op de schaakavond worden gepubliceerd en op een later tijdstip op deze site komen te staan.

Afmeldingen
Er is besloten om de tijd voor het afmelden te verruimen van 15.00 uur naar 15.30 uur. Tot die tijd kan er worden afgemeld voor een schaakavond. Wordt er na die tijd afgemeld dan bestaat het risico dat de betreffende schaker is ingedeeld voor de competitie en, door afwezigheid, de partij verliest.

Gecorrigeerd overzicht standen

Doordat een paar deelnemers dit jaar toch niet meedoen zijn de standen opnieuw doorgerekend. Voor de schakers heeft dit geen consequenties, behalve dat je mogelijk een plaatsje omhoog bent gegaan in de 2e kolom. Verder miste er op de 3e schaakavond iemand op de ranglijst, dit nu ook meteen gecorrigeerd.
Voor de meest recente stand: kijk op het kopje “stand interne competitie”

2e Avond

Vanavond zijn ook de nieuwkomers gestart. We zijn blij dat we 12 nieuwe kinderen mogen verwelkomen.

Alle schakers worden volgende week in de school de Horst verwacht. We starten op de gebruikelijke tijd.

Het seizoen is gestart.

Het schaakseizoen is voor deelnemers die vorig jaar ook al hebben geschaakt gestart. De eerste competitie wedstrijden zijn weer gespeeld. Daarmee is de eerste stand ook weer een feit. Deze kun je terugvinden onder het kopje “Interne competitie”
 

Nu op naar volgende week waar we ook de nieuwe deelnemers mogen begroeten.

Tot dan!

Nog 3 dagen

Heb jij je al opgegeven??
 
Je kunt je nog tot 14 september aanmelden! Doe het snel!
Klik hier voor het inschrijfformulier
 

Het 30e seizoen

Ook dit schooljaar is er weer schaken voor de kinderen van groep 5 tm 8 van de scholen “de Sjofar” en “de Horst”.    Het schaakspel is een leuk en spannend spel om te leren. En je hebt er je hele leven plezier van. Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Dan kun je je via ons inschrijfformulier inschrijven.

Waarom meedoen?

  • Het is ontzettend leuk en gezellig om samen te schaken. Als je het ‘schaakvirus’ eenmaal te pakken hebt, kom je er niet snel meer vanaf.
  • Schaken is een mooie aanvulling op alle ‘doe sporten’ en blijkt heel positief te zijn voor de prestaties op school. Gymnastiek voor je brein!
  • We leren spelenderwijs en in kleine groepen m.b.v. de stappenmethode van de Nederlandse Schaakbond. Als je een stap beheerst, doe je schaakexamen en
    krijg je een officieel diploma.
  • Vanaf januari kun je meedoen met onze schaakcompetitie. Je speelt dan partijtjes tegen andere kinderen. We houden de stand bij en aan het eind van het seizoen krijgen de winnaars een mooie beker. Vanaf je tweede schaakjaar mag je ook meedoen in het schoolteam en tegen teams van andere scholen spelen in de Apeldoornse Scholencompetitie.
  • We spelen in december pepernotenschaak, hebben in januari een Oliebollentoernooi en in mei een Slottoernooi.

Wanneer is het, waar is het, voor wie is het en wat kost het?

  •  Van 24 september t/m 27 mei, elke maandag (behalve tijdens schoolvakanties/studiedagen) van 18:30-20:00 uur.
  • In de grote hal van De Sjofar. Voor kinderen van groep 5 t/m 8.
  • De contributie is €18,00 per schooljaar. Dit wordt o.a. gebruikt voor werkboeken, instructiemateriaal, bekers / medailles en inschrijfgeld voor toernooien.

Opgeven?
Dat kan van 3 t/m 14 september via het inschrijfformulier. Wie weet tot snel!

Let op: je kunt alleen instromen in september en niet meer later in het schooljaar.
Schaakcoördinatoren: Suzan Buitenhuis (de Horst) en Martin van Bruggen (de Sjofar).

Pupillenteam eerste in tussenstand na speelronde 1&2 VCSC

Op dinsdag 21 november 2017 speelde ons pupillenteam onder leiding van schaakmeester Aart op basisschool De Schakel ronde 1 en 2 van de Veluws College Scholencompetitie (VCSC). De spelers van die avond waren Eveline, Daan, Hugo en Lysanne. Het team begon sterk aan de competitie: van beide tegenstanders, team Hertog van Gelre 1 en team Hertog van Gelre 2, werd met 3,5 – 0,5 gewonnen! Hierdoor staat het momenteel op een mooie eerste plaats in de tussenstand na twee ronden.

« Oudere berichten

© 2019 Schaakclub de schaakvrienden

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑